گارتلی نزولی

Bearish Gartley

الگوی گارتلی به نام کاشف آن H.M Gartley نامگذاری شده است. گاهی اوقات نیز به عنوان گارتلی ۲۲۲ شناخته می‌شود، چرا که این الگو برای اولین بار در صفحه ۲۲۲ از کتاب وی، “سود در بازار سهام”، منتشره در سال ۱۹۳۵ مشاهده گردید.

 

نتایج مهم:

 

رتبه عملکرد کلی برای حرکات رو به پایین: ۳ از ۵ (در بین ۵ الگوی فیبوناچی نزولی)
نرخ خروج سر­به‌سر*: ۲۲ درصد
احتمال چرخش روند در نقطه D الگو: ۸۷ درصد
میانگین کاهش: ۱۴ درصد

 

* سنجش تعداد الگوهایی که پس از تایید الگو و ورود به معامله، افت حداقل ۵ درصدی قیمت رخ نداده است. در واقع الگوهایی هستند که هزینه معامله خود را پوشش نمی‌دهند و میتوانید در بازارهای مختلف مقادیر متفاوتی از جمله کارمزد معامله، مالیات متعلقه، هزینه خواب سرمایه و … را لحاظ نمایید.

 

راهنمای شناسایی الگو:

 

الگوی گارتلی الگوی پیچیده‌ایست زیرا با نسبت‌های فیبوناچی سر و کار دارد. تلاش برای یافتن آن بدون کامپیوتر یا ماشین حساب امری دشوار خواهد بود.

این الگو را می‌توان نوعی از الگوی حرکت شمرده- صعودی طبقه‌بندی نمود. همچنین کف‌های A و C مانند یک کف دوگانه بدشکل (Ugly Double Top) به نظر میرسند.

داشتن قوانین زیاد باعث شده است که این الگو تا حدودی نادر باشد. در اینجا دستورالعمل‌های شناسایی الگو آمده است.

مشخصات شرح

XAB قیمت از X تا کف A کاهش می‌یابد.
AB قیمت از کف A تا سقف B و حدودا ۶۱.۸ درصد از XA را بازمی‌گردد.
BC پس از اوج‌گیری در B، قیمت به C کاهش می‌یابد. حرکت BC، ۶۱.۸ یا ۷۸.۶  درصد از AB را بازگشت می‌نماید.
CD مرحله آخر الگو، افزایش قیمت از کف C به سقف D است. میزان حرکت CD،۱۲۷ یا ۱۶۱.۸ درصد از حرکت BC است.
اعتبار الگو اگر قیمت در مسیر دستیابی به D از X بالاتر برود، الگو از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.

 

نکات معاملاتی:

تاکتیک معاملاتی
توضیحات

قاعده هدف‌گذاری

فروش چنانچه قیمت در D چرخید (اشاره به نزولی شدن قیمت)، پوزیش فروش باز نموده و یا دارایی خود را بفروشید. مشکل معامله با این الگو همین است. از کجا بدانیم که حرکت سهم در D کامل شده است و برخواهد گشت؟ برای تخمین محل چرخش قیمت، از حرکت BC استفاده نمایید. CD باید ۱۲۷ یا ۱۶۲ درصد BC باشد، اما منعطف باشید زیرا این اعداد به ندرت تا این حد دقیق رخ خواهد داد.
حد ضرر بسته شدن قیمت در بالای X را به‌عنوان حد توقف انتخاب میکنیم، اما وقتی بازگشت D در جای خود تثبیت شد، می‌تواند به عنوان حد توقف نزدیک‌تر مورد اسافلده قرار گیرد.
قاعده هدف‌گذاری پس از چرخش قیمت در D، قیمت در ۳۴ درصد مواقع به A، در ۹۹ درصد مواقع به B و ۵۱ درصد مواقع به C کاهش می‌یابد. می‌توانید از آنها به عنوان اهداف خود استفاده نمایید. شکل مربوطه نرخ اصابت به نقاط  هدف را نشان می‌دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا