گپ ۲H

Gap 2H

این الگوها برای نشان دادن مناطق حمایت و مقاومت مفید هستند. اما اگر می‌خواهید از این الگوها جهت معامله استفاده نمایید، دانستن این نکته لازم است که این الگوها زمانی به درستی شناسایی میشوند که حرکت تقریبا رو به پایان است.

 

نتایج مهم:

 

رتبه عملکرد کلی*: ۲۱ از ۲۳
نرخ خروج سر­به‌سر**:  پس از شکست رو به بالا: ۳۴ درصد (شکست‌های رو به بالا)
میانگین افزایش***: ۱۰ درصد
احتمال رسیدن به هدف قیمتی: ۵۳ درصد

 

* براساس میانگین افزایش در مقایسه با سایر الگوهای کوچک با شکست‌های رو به بالا در بازار صعودی.

** سنجش تعداد الگوهایی که پس از شکسته شدن‌شان، رشد حداقل ۵ درصدی قیمت رخ نداده است. در واقع الگوهایی هستند که هزینه معامله خود را پوشش نمی‌دهند و میتوانید در بازارهای مختلف مقادیر متفاوتی از جمله کارمزد معامله، مالیات متعلقه، هزینه خواب سرمایه و … را لحاظ نمایید.

*** بر اساس سقف روند و نه بر اساس سقف نهایی.

 

راهنمای شناسایی الگو:

مشخصات شرح
سه کندل این الگو از سه کندل تشکیل می‌شود. یک شکاف قیمتی که به دنبال آن دو سقف بالاتر و نیز کف بالاتر رقم میخورد.
شکاف قیمت قیمت را دنبال کنید تا گپ صعودی بیابید. گپ یعنی وقتی که کف کندل قبل بالاتر از سقف کندل قبلترش باشد.
بالاترین سقف سومین کندل در الگو سقف بالاتری را میسازد.
بالاترین کف سومین کندل در الگو کف بالاتری را میسازد که زیر سقف کندل دوم قرار خواهد داشت.

 

نکات معاملاتی:

تاکتیک معاملاتی

توضیحات

ادامه‌دهنده این الگو در ۷۲ درصد مواقع نقش ادامه‌دهنده ایفا می‌نماید. این درصد درصد بالایی بوده که احتمالا ریشه در ارتفاع زیاد الگو دارد.
شکست الگو شکست الگو زمانی رخ می‌دهد که قیمت در بالای سقف (شکست از بالا) یا زیر کف آن (شکست از پایین) بسته میشود.
معامله در جهت روند از آنجا که این الگو غالبا بعنوان ادامه‌دهنده روند عمل می‌نماید، لذا بیشتر انتظار شکست از بالا را داشته باشید.
تایید الگو پیش از معامله منتظر شکست الگو بمانید.
قاعده هدف‌گذاری این روش هدف‌گذاری در ۵۳ درصد مواقع (بازار صعودی و شکست از بالا) مثمر ثمر واقع میگردد. بدین صورت که ارتفاع الگو را محاسبه نموده و آن را به سقف آن اضافه (شکست از بالا) یا از کف آن کسر (شکست از پایین) نمایید.

 

عملکرد الگو و نرخ خروج سربه‌سر:

 

جدول شماره ۳ : نرخ خروج سربه‌سر

نوع بازار و جهت شکست خروج ۵ درصد میانگین افزایش/کاهش
بازار صعودی و شکست رو به بالا ۳۴ درصد ۱۰ درصد
بازار صعودی و شکست رو به پایین ۳۸ درصد ۸- درصد
بازار نزولی و شکست رو به بالا ۲۸ درصد ۱۱ درصد
بازار نزولی و شکست رو به پایین ۱۹ درصد ۱۸- درصد

در جدول بالا نرخ خروج سربه‌سر بر اساس شرایط بازار به همراه میانگین افزایش یا کاهش مرتب و فهرست شده است.

برای مثال در یک بازار صعودی پس از شکست رو به بالا ۳۴ درصد از این نوع الگوها افزایش قیمت بیش از ۵ درصد را نخواهند دید، که آمار بالایی است. الگوهای نموداری بزرگ (مانند کف دوگانه)، اغلب نرخ شکست تک رقمی دارند اما عملکرد آنها به شیوه متفاوتی اندازه‌گیری می‌شود (اعداد عملکرد فهرست شده در این جداول از نقطه شکست سقف یا کف روند اندازه‌گیری می‌شوند، که اغلب اولین سقف یا کف اصلی پس از الگو خواهد بود. اما در الگوهای نموداری بزرگ نظیر کف دوگانه، نقطه پایان عملکرد الگو را جایی میگیریم که پس از آن، قیمت حداقل ۲۰ درصد (مقیاس روزانه) در جهت مخالف حرکت کرده باشد.در حقیقت این عدد معیاریست برای احتساب تغییر روند در مقیاس روزانه. این تفاوت بزرگی است.

مثال دیگری از جدول نشان می‌دهد که که ۱۹ درصد از این الگوها پس از شکست رو به پایین در یک بازار نزولی، شاهد کاهش قیمت بیش از ۵ درصد نخواهند بود و این پایین‌ترین میزان خروج سربه‌سر در جدول است و منطقی هم به نظر می‌رسد؛ زیرا میانگین کاهش ۱۸ درصد است. بالاترین نرخ شکست ۳۸ درصد با میانگین کاهش تنها ۸ درصد است.

 

قاعده هدف‌گذاری:

 

جدول شماره ۴ : عملکرد قاعده هدف‌گذاری

بازار موفقیت
بازار صعودی و شکست رو به بالا ۵۳ درصد
بازار صعودی و شکست رو به پایین ۴۶ درصد
بازار نزولی و شکست رو به بالا ۴۴ درصد
بازار نزولی و شکست رو به پایین ۵۶ درصد

جدول شماره ۴ نشان میدهد که قاعده هدف‌گذاری در چند درصد مواقع کارکرد مناسبی دارد. از این روش برای تخمین میزان افزایش یا کاهش قیمت پس از شکست الگو استفاده نمایید.

برای انجام این کار ارتفاع را از سقف تا کف در الگو اندازه‌گیری کرده و مقدار به دست آمده را به سقف اضافه (شکست از بالا) یا از کف کسر (شکست از پایین) نمایید تا به هدف قیمتی خود دست یابید.

بهترین عملکرد زمانی حاصل میشود که جهت شکست با روند بازار مطابقت داشته باشد. یعنی شکست رو به بالا در بازار صعودی یا شکست رو به پایین در بازار نزولی. این قانون در ۵۳ الی ۵۶ درصد مواقع به درستی عمل می‌نماید.

انجام معامله در خلاف جهت روند موجب عملکرد ضعیف میشود و روش هدف‌گذاری در این حالات در ۴۴ الی ۴۶ درصد مواقع درست عمل خواهد کرد (بدین معنی که در ۴۴ الی ۴۶ درصد مواقع، قیمت پس از شکست الگو به هدف صددرصدی برخورد خواهد کرد). در بازار صعودی خرید و در بازار نزولی پوزیشن فروش باز نموده و از معامله در خلاف جهت روند بازار خودداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا