کارل وی صعودی

Bullish Carl V

 

 

نتایج مهم:

 

رتبه عملکرد کلی: رتبه‌بندی نشده
نرخ خروج سر­به­‌سر*: ۱ درصد
میانگین افزایش: ۶۳ درصد
نرخ وقوع تروبک **: ۶۵ درصد
احتمال رسیدن به هدف قیمتی پس از شکست از بالا: ۵۷ درصد (ارتفاع الگو از کف D اضافه میگردد)

 

* سنجش تعداد الگوهایی که پس از شکسته شدن­شان، رشد حداقل ۵ درصدی قیمت رخ نداده است. در واقع الگوهایی هستند که هزینه معامله خود را پوشش نمی­دهند و میتوانید در بازارهای مختلف مقادیر متفاوتی از جمله کارمزد معامله، مالیات متعلقه، هزینه خواب سرمایه و … را لحاظ نمایید.

** Throwback

*** این آمار و ارقام از کف الگو محاسبه نمیشوند، بلکه از نقطه D محاسبه میگردند.

 

راهنمای شناسایی الگو:

 

شکل زیر نشان میدهد که یک الگوی ایده‌آل کارل وی چگونه بنظر خواهد رسید. قسمت ABCD آن شبیه به یک الگوی کف بازشونده می‌باشد. خط واصل نقاط A و  Cسربالایی بوده و خط واصل نقاط B و D سرپایینی می‌باشد. نقطه D ممکن است دور از سایر نقاط بوده و نیز این نقطه جزئی از الگوی کف بازشونده نمی‌باشد. این ۵ چرخش قیمت بسیار شبیه به الگوهای فیبوناچی بوده با این تفاوت که نسبت‌های فیبوناچی بین اضلاع آن حاکم نمی‌باشد.

 

قیمت در نقطه E یک سقف اصلی (ماژور) را شکل داده و سپس به سمت شروع شکل‌گیری الگو خواهد رفت. لذا این الگو بصورت برگشت‌دهنده روند نزولی عمل می‌نماید. میزان پیشروی از D به F برابر یا بیشتر از مقدار وتر XC می‌باشد. نتایج نشان میدهد که قیمت در ۵۷ درصد مواقع به این هدف خواهد رسید. درصد درصد خوبی بوده اما آنچنان مطلوب نمی‌باشد.

زمانی که الگو در نقش ادامه‌دهنده روند صعودی ظاهر میگردد، سقف A زیر X می‌باشد (یا E یک کف اصلی خواهد بود).

کارل وی‌های صعودی که خواه بصورت برگشت‌دهنده یا ادامه‌دهنده روند صعودی عمل نمایند، عملکرد یکسانی دارند. بااینحال آنهایی که نقش ادامه‌دهنده دارند، دارای نرخ شکست (عدم موفقیت) پایینتری می‌باشند؛ اما تنها یک درصد.

 

مشخصات

شرح

شکل الگو

به جستجوی یک کف موضعی(مینور) پرداخته که منتهی به یک الگوی بازشونده بوده طوری که سقف دوم (C) بالای سقف اول (A) بوده و کف دوم (D) زیر کف اول (B) باشد.

چرخش X

در مواقعی که قیمت به کف موضعی (مینور) X کاهش می‌یابد، بهترین عملکرد زمانی خواهد بود که نقطه شروع این روند (E) زیر نقطه C باشد. نقطه E می‌بایست یک سقف اصلی (ماژور) باشد.

چرخش A نقطه A بالای نقطه X می‌باشد. این نقطه بالاترین سقف بین X و A خواهد بود.
چرخش B کف B زیر نقطه A و بالای نقطه X قرار دارد. هیچ کفی پایین‌تر از B نباید بین نقاط A و B وجود داشته  باشد.
چرخش C نقطه C بالای نقطه A بوده و بالاترین سقف حد فاصل A و خود C خواهد بود.
چرخش D نقطه D زیر نقطه B ولی بالای X قرار دارد. مجددا هیچ کفی نباید پایین‌تر از D حدفاصل نقاط C و D وجود داشته باشد.
شکست الگو بسته شدن الگو زیر کف (X) یا بالای سقف آن (C) شکست الگو را رقم خواهد زد.

 

نکات معاملاتی:

 

تنها کمی بیش از نیمی از مواقع (۵۴ درصد)، الگو از بالا شکسته میشود. شکست الگو از بالا یعنی قیمت بالای سقف آن (X) بسته شود؛ پیش از آنکه زیر کف آن (C) بسته شده باشد. بااینحال روش معاملاتی ما باز کردن پوزیشن فروش پس از رسیدن قیمت به نقطه D و گرفتن تایید چرخش می‌باشد. این روش معاملاتی در ادامه مورد بررسی قرار گرفته است.

تاکتیک معاملاتی توضیحات

قاعده هدف­‌گذاری

 

 

حرکت پس از D

قاعده هدف­‌گذاری به شکل سمت چپ نگاه بیندازید. ارتفاع الگو را از بلندترین سقف (C) تا پایین­ترین کف (X) محاسبه، سپس آن را در درصد احتمال رسیدن به هدف قیمتی ضرب و نهایتا برای رسیدن به هدف،  نتیجه را به نقطه D اضافه نمایید.
چرخش X چنانچه یک سقف اصلی (ماژور) پیش از نقطه X وجود داشته باشد (نقطه E در شکل)، آنگاه دقت نمایید که نقطه E زیر نقطه C باشد. تحت چنین شرایطی میانگین رشد از ۴۱ درصد به ۴۶ درصد افزایش یافته ولی درصد شکست (عدم موفقیت) آن نیز از ۱۵ درصد به ۱۷ درصد افزایش خواهد یافت.
ادامه‌دهنده‌ها در برابر برگشت‌دهنده‎‌ها اگر الگوی کارل وی بصورت برگشت‌دهنده روند نزولی عمل نماید، سوددهی آن از ۳۹ درصد به ۴۴ درصد افزایش یافته و نیز درصد شکست (عدم موفقیت) آن از ۲۰ به ۱۶ درصد کاهش خواهد یافت.
حرکت بزرگ در رابطه با برگشت‌دهنده‌ها، متوسط کاهش قیمت از E تا X برابر با ۱۱ درصد می‌باشد. این عدد برای ادامه‌دهنده‌ها ۶ درصد است. چنانچه میزان حرکت از E تا X بیشتر از مقادیر ذکر شده باشد، انتظار سود بیشتر بهمراه درصد شکست (عدم موفقیت) کمتری را داشته باشید. ارقام آورده شده برای مقیاس روزانه می‌باشد.
XA بلند چنانچه حرکت از X تا A بلندتر از افت قیمت از C تا D باشد، سودها بزرگتر و شکست‌ها کوچکتر خواهد شد.
شکست‌های رو به پایین به شکل سمت چپ نگاه بیندازید. زمانی که الگو از پایین شکسته میشود، در ۹۴ درصد مواقع به B میرسد. همچنین در ۴۱ درصد مواقع به A و در ۱۰ درصد مواقع به C خواهد رسید.
حد ضرر قرار دادن حد ضرر یک ریال (یا هر واحد دیگر) زیر نقطه D بدین معناست که در ۵۶ درصد مواقع حد ضرر فعال خواهد شد. امن‌ترین نقطه ممکن برای قرار دادن حد ضرر، یک ریال زیر نقطه X است. اگر حد ضرر خود را آنجا قرار دهید، در ۴۰ درصد مواقع فعال خواهد شد. نرخ شکست بالایی است. لذا پیش از انجام معامله بررسی نمایید که آیا نسبت سود احتمالی به حد ضرر منطقی می‌باشد یا خیر.
ورود چالش اصلی این الگو تعیین نقطه چرخش D است. یک روش اینست که منتظر بمانیم تا پس از نقطه D سه کندل با کف بالاتر ثبت گردد. این روش اصطلاحا “بالا ۳” نامیده میشود. روش دیگر اینست که منتظر بمانیم تا قیمت بمیزان ۲۵ درصد ارتفاع الگو (فاصله X و C) را از نقطه D به سمت بالا طی نماید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا