معامله با تروبک (عقبگرد نزولی)

Trading Throwback

تروبک‌ها به وفور در الگوهای نموداری رخ می‌دهند. در پی شکست رو بخ بالای الگو، قیمت طی چند کندل رشد نموده، سپس وارد فاز اصلاح می‌گردد. این غالبا قیمت سهم را به تراز شکست الگو (یا نزدیک به آن) بازمی‌گرداند. پس از آن معمولا قیمت روند صعودی خود را مجددا آغاز می‌نماید.

احتمال شکل‌گیری این فرآیند (تروبک) ۶۵ درصد است. در ادامه نمونه‌هایی از شکل‌گیری تروبک در الگوهای مختلف آورده شده است.

در شکل بالا یک الگوی سر و شانه کف با شکست از بالا را مشاهده می‌نمایید. نقطه A نقطه شکست الگو یعنی زمانی که قیمت در بالای خط گردن رسم شده بسته میشود، می‌باشد.

نقطه B جاییست که تروبک به کف خود میرسد؛ جایی که قیمت سهم به اندازه کافی به قیمت شکست نزدیک گردیده یا آن را لمس می‌نماید. در این مثال، این سهم در تراز شکست خود یک سطح حمایتی را بدست آورده است.

پس از آنکه کف تروبک ثبت گردید، یک گپ صعودی در نمودار شکل میگیرد. این گپ شروع حرکت را نوید میدهد (گپ شکست). لذا با قیمت باز شدن کندل بعدی میتوانیم اقدام به خرید نماییم.

مثال دیگری از شکل‌گیری تروبک در الگویی دیگر را مشاهده می‌نمایید. AB یک کف دوگانه بوده که پس از بسته شدن قیمت در بالای سقف مابین دو کف (D)، بعنوان یک الگوی معتبر شناسایی میگردد.

بهترین حالت ورود به معامله، قرار دادن حد خرید، یک پنی (یا ریال در بورس ایران) بالاتر از نقطه شکست می‌باشد. چنانچه این فرصت را از دست داده باشید، شکل‌گیری تروبک این امکان را به شما خواهد داد که مجددا خرید خود را به انجام برسانید.

هرگاه از پایان تروبک اطمینان حاصل نمودید، اقدام به خرید نمایید. در این مثال شما میتوانید حد خرید خود را یک پنی (یا ریال) بالاتر از سقف موضعی (مینور) E قرار دهید.

AB یک کف دوگانه یا با احتساب مینیمم موجود در سمت چپ نقطه A یک کف سه‌گانه می‌باشد که شکست آن با بسته شدن قیمت در بالای بلندترین سقف مابین کف‌ها رقم میخورد. قیمت پس از تلاش خود جهت رشد، تا نقطه D خود را اصلاح می‌نماید.

D نقطه‌ایست که تروبک پایان می‌یابد. دقت نمایید که قیمت پیش از یافتن سطح حمایتی، تا کف الگوی کف دوگانه افت نموده است. نقطه E جاییست که شما می‌بایست جهت حصول بهترین عملکرد، حد ورود خود را در آنجا قرار دهید. این نقطه بیانگر نقطه ورود بهینه برای سناریوی تروبک می‌باشد.

سه سناریو برای ورود به معامله پس از وقوع تروبک بررسی شده است. این سناریو بهترین سناریو می‌باشد. در این سناریو ورود به معامله زمانی انجام خواهد شد که تروبک به پایان رسیده و قیمت در بالای سقف الگو بسته شود. طبق شکل فوق، سقف الگو نقطه A، خط CD تروبک و نقطه B محل بسته شدن قیمت در بالای سقف الگو می‌باشد. با قیمت باز شدن کندل پس از B میتوان خرید را انجام داد.

این سناریو در جایگاه دوم قرار دارد. در این سناریو خرید زمانی انجام خواهد شد که قیمت در بالای پایین‌ترین سقف موضعی (مینور) شکل گرفته در تروبک بسته شود. سقف موضعی اول در نقطه A و دوم در نقطه B می‌باشد. نقطه C جاییست که قیمت در بالای B بسته شده و اجازه ورود به معامله را صادر خواهد نمود. حال پس از شکست ممکن است مجددا قیمت بازگشته و سقف موضعی پایین‌تری را به ثبت برساند. در چنین حالتی تغییری در نقطه ورود اعمال نخواهد گردید.

در این سیستم، زمانی خرید انجام خواهد شد که قیمت در بالای سقف تروبک بسته شود. سقف تروبک در شکل C بوده و نقطه ورود به معامله B می‌باشد.

جهت مشاهده جزئیات بیشتر، میتوانید به صفحه “ورود به معامله پس از تروبک” مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا