سقف بازگشتیِ گودال و پرش

Bump and Run Reversal Top

این الگو عملکرد بسیار عالی چه در بازار صعودی و چه در بازار نزولی از خود نشان میدهد. افت قیمت پس از شکست آن زیاد است. این الگو توس توماس بولکوفسکی در سال ۱۹۹۶ و در حین تحقیق بر روی تکنیک‌های پیش‌بینی متکی به خط روند کشف گردید. البته نام آن بعدها بدلایلی تغییر نمود.

 

نتایج مهم:

 

رتبه عملکرد کلی: ۳ از ۳۶ (شکست از پایین)
نرخ خروج سر­به­سر* پس از شکست رو به پایین: ۱۴ درصد
میانگین کاهش پس از شکست: ۱۷ درصد
نرخ وقوع پولبک **: ۶۴ درصد
احتمال رسیدن به هدف قیمتی پس از شکست از پایین: ۴۴ درصد

 

* سنجش تعداد الگوهایی که پس از شکسته شدن­شان، افت حداقل ۵ درصدی قیمت رخ نداده است. در واقع الگوهایی هستند که هزینه معامله خود را پوشش نمی­دهند و میتوانید در بازارهای مختلف مقادیر متفاوتی از جمله کارمزد معامله، مالیات متعلقه، هزینه خواب سرمایه و … را لحاظ نمایید.

** Pullback

 

راهنمای شناسایی الگو:

مشخصات

شرح

 

 

مقیاس خطی از مقیاس خطی بجای نیمه‌لگاریتمی استفاده نمایید. زیرا می‌بایست فواصل عمودی را بر روی نمودار اندازه‌گیری نمود.
شیب صعودی خط روندی که کف‌های قیمتی را به یکدیگر متصل می‌نماید، دارای شیبی برابر با ۳۰ الی ۴۵ درجه می‌باشد. اما این شیب متناسب با مقیاس تغییر مینماید. از خط روند افقی یا نزدیک به افقی و همچنین از خطوط با شیب تند بالای ۶۰ درجه دوری نمایید.
فاز اولیه فاز اولیه بخش آغازین الگو بوده و پیش از فاز گودال رخ میدهد. قیمت یک روند صعودی را دنبال می‌نماید. شکل سمت چپ را مشاهده نمایید.
ارتفاع فاز اولیه اختلاف عمودی بین بالاترین نقطه و خط روند رسم شده در طول نقاط کف دسته در یک‌چهارم ابتدایی الگو.
طول فاز اولیه حداقل ۲۲ کندل بوده، اما میتوان کمی تخفیف نیز قائل شد.
فاز گودال قیمت در فاز گودال در یک شیب تندتر، ۴۵ الی ۶۰ درجه، رشد نموده که این رشد عموما پس از یک گزارش مثبن درباره سهم مورد نظر رخ میدهد. سپس قیمت به آرامی چرخیده و به سمت خط روند ترسیم شده (۳۰ الی ۴۵ درجه) در فاز اولیه بازمیگردد. به شکل سمت چپ نگاه بیندازید.
ارتفاع گودال از سقف گودال تا خط روند و بصورت عمودی اندازه‌گیری شده و می‌بایست حداقل ۲ برابر ارتفاع فاز مقدماتی باشد (کمی تخفیف هم میشود قائل شد).
پرش (معکوس) پس از آنکه قیمت به سمت خط روند ۳۰ درجه‌ای بازمیگردد، ممکن است مجددا وارد دست‌انداز شده و گودال‌های جدیدی را شکل دهد یا در طول خط روند حرکت نماید. نمونه‌ای که در سمت چپ مشاهده می‌نمایید، مستقیما از خط روند عبور نموده است.
حجم در نقطه شروع الگو، در نقطه شروع فاز گودال و در نقطه شکست الگو، حجم معامله زیاد می‌باشد.
تایید الگو تایید الگو زمانی رخ میدهد که قیمت در زیر خط روند ۳۰ درجه‌ای بسته شود. اگر این اتفاق نیفتد، چنین الگویی شکل نگرفته است.

 

نکات معاملاتی:

تاکتیک معاملاتی توضیحات  

 

خطوط هشدار و  فروش

قاعده هدف­‌گذاری کف الگو (A) را بعنوان هدف خود انتخاب نمایید.
شکست الگو زمانی که قیمت زیر خط روند ۳۰ درجه‌ای AB بسته میشود، الگو شکسته شده است.
تایید الگو پیش از انجام هرگونه معامله منتظر تایید الگو بمانید.
خط هشدار یک خط موازی با خط روند و با فاصله‌ای برابر با ارتفاع فاز اولیه در بالای آن رسم نمایید. این خط هشداری از ورود قیمت به منطقه فروش (فضای بین خط روند و خط هشدار) بوده و نشان از شروع حرکت قیمت می‌باشد.
خط فروش روند ترسیم خط بالا را تکرار نموده و هر بار خط جدیدی به فاصله ارتفاع فاز اولیه در بالای خط قبلی ترسیم نمایید. هرگاه قیمت خط فروش را لمس نمود، بفروشید؛ خصوصا زمانی که فاز گودال باریک باشد.

فروش را همواره تا زمانی که قیمت رشد صعودی خود را ادامه میدهد، به تعویق بیندازید. زمانی که نمودار سهم برگشته و یک خط فروش پایین‌تر را لمس می‌نماید (C)، از معامله خود خارج شوید. شکل سمت چپ خطوط فروش را نشان می‌دهد.

گودال دوگانه ۱۸ الی ۲۱ درصد الگوها دارای گودال دوم که در نقطه B شروع میشود، می‌باشند. قیمت در این نقطه رشد نموده، چرخیده و سپس از خط ۳۰ درجه‌ای به پایین نفوذ می‌نماید تا شکست الگو را رقم بزند.
پولبک (عقبگرد صعودی قیمت) پولبک سبب تضعیف عملکرد پس از شکست الگو میگردد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا