خط روند نزولی

Down-Sloping Trendline

 

خطوط روند که به آنها سطوح حمایت و مقاومت دینامیک نیز گفته میشود، ابزار ترسیمی هستند که از اتصال نقاط چرخش قیمت حاصل شده و تحلیل‌گران را در شماسایی مسیر کنونی قیمت کمک می‌نمایند.

 

خط روند نزولی

با اتصال نقاط سقف قیمتی در یک روند نزولی، خط روند نزولی ترسیم می گردد و شیب آن منفی است.خط روند نزولی با داشتن دو سقف قیمتی قابل ترسیم است اما برای معتبر بودن نیاز به حداقل سه سقف قیمتی دارد و هرچه نقاط لمس خط توسط سقف های قیمتی بیشتر باشد اعتبار آن نیز بیشتر است.

راهنمای شناسایی الگو

مشخصات شرح
مقیاس لگاریتمی از مقیاس لگاریتمی استفاده کنید. قیمت در مقیاس لگاریتمی زودتر از مقیاس حسابی تغییر روند را نشان می دهد.
سقف ها یک خط روند شیب دار نزولی در امتداد سقف های قیمت ترسیم کنید. بدین ترتیب، وقتی قیمت از نزولی به صعودی تغییر می کند با شکافتن خط روند متوجه خواهید شد. درتصویر بالا سقف هایی که توسط خط روند لمس شده اند با فلش علامت گذاری  شده است.
فاصله ها لمس هایی با فواصل زیاد ( بطور میانگین سیزده روز بین لمس ها) اشاره به حرکتی قدرتمند پس از شکسته شدن خط روند دارد. ۵۲ درصد ( لمس های بالاتر از میانگین ) در برابر ۵۰ درصد ( لمس های پایین تر از میانگین ).
طول خطوط روند طولانی ( بطور میانگین بالاتر از ۴۸ روز ) پس از شکسته شدن، منجر به حرکت قدرتمندتری می شوند. ۵۲ درصد (طولانی تر از میانگین ) در برابر ۵۰ درصد (کوتاه تر از میانگین ).
شیب خطوط روند با شیب کم بعد از شکسته شدن منجر به حرکت قدرتمندتری می شوند. (شیب متوسط ۵ درصد ( با درجه اشتباه گرفته نشود )، ۵۶ درصد برای خط روند های کم شیب، ۵۶ درصد خط روندهای با شیب تند)
حجم روند نزولی در حجم موجب حرکت قدرتمندتر قیمت پس از شکست می شود. ۵۲ درصد ( روند کاهشی حجم ) در برابر ۵۰ درصد ( روند افزایشی حجم).

قاعده هدف گذاری :

از قاعده هدف گذاری برای پیش بینی اینکه قیمت پس از شکستن خط روند چه اندازه به سمت بالا حرکت خواهد کرد استفاده نمایید. شکل پایین یک خط روند نزولی را نشان میدهد که قیمت در نقطه B خط روند را شکسته است. اگر می خواهید از قاعده هدف گذاری کلاسیک استفاده کنید، پس از شکست خط روند، سقف قبلی ( در شکل با A نشان داده شده است ) را پیدا کنید. سپس بلندترین فاصله بین نقطه A و B ( در این مورد این فاصله از C تا D است ) را به صورت عمودی اندازه گیری کرده، در ۵۶ درصد ضرب نمایید و نتیجه را به قیمت شکست (B) اضافه کنید.

قیمت در ۷۷ درصد مواقع به قیمت شروع روند می رسد از این آمار نیز در قاعده هدف گذاری استفاده میکنند. بنابراین قیمت شروع روند را نیز میتوانید به عنوان یک هدف گذاری ساده در نظر بگیرید.

 

خط روند نزولی : پس از شکست

اگر شیب روند قیمت منتهی به شروع خط روند ( روند ورودی ) کم باشد، شاهد عملکرد مناسب تری پس از شکست هستیم.

روند ورودی با شیب کم

روندهای ورودی تقریباً مسطح، منجر به عملکرد بهتر خطوط روند می شوند. اولین قانون برای عملکرد بهتر این است که به شیب قیمت قبل از شروع روند نگاه کنید. اگر تقریبا صاف به نظر رسید انتظار عملکرد بهتری را پس از شکسته شدن خط روند داشته باشید.

شیب از شروع روند تا شروع خط روند باید بین .۰۷%- تا ۵% باشد. خطوط روند در این محدوده به طور متوسط ۵۶ درصد سودساز بوده اند. خارج از این محدوده، سود به ۴۷ درصد کاهش یافت. این یک تفاوت اساسی است.

برای محاسبه شیب، محل شروع روند و شروع خط روند را پیدا کنید، سپس از قیمت بسته شدن برای هر کدام استفاده کنید.

Slope (شیب) = (TrendStart  – LineStart)/(Date of TrendStart – Date of LineStart)

پس از شکست

پس از اینکه قیمت خط روند را به سمت بالا شکست، در ۵۶ در مواقع تروبک رخ می دهد و قیمت تلاش می کند به خط روند باز گردد. بعد از شکسته شدن خط روند ( حرکت اول در تروبک ) قیمت بطور میانگین ۵ درصد در ۹ روز افزایش خواهد یافت قبل از اینکه مجددا به سمت پایین برود. تروبک معمولا در مجموع ۱۴ روز ( پس از شکست ) طول می کشد. پس از اتمام تروبک سهام در ۸۱ درصد مواقع افزایش می بایند.

نرخ شکست ( عدم موفقیت )

جدول زیر نرخ شکست ( عدم موفقیت ) را برای خطوط روند نزولی نشان می دهد.

نرخ شکست ( عدم موفقیت ) ۵ درصد ۱۰ درصد ۱۵ درصد ۲۰ درصد ۲۵ درصد ۳۰ درصد
عدم موفقیت ۱۳ درصد ۲۴ درصد ۳۲ ردصد ۳۹ درصد ۴۵ درصد ۵۰ درصد

در جدول بالا منظور از شکست ۵ درصد یعنی ۱۳درصد از خطوط روند پس از شکسته شدن شاهد افزایش بیش از ۵ درصد نبوده اند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا