جانمایی حد ضرر

Stop Placement

 

جانمایی حد ضرر مقوله‌ایست که ارتباطی به هنر نداشته بلکه موضوعی کاملا علمی می‌باشد. در این مقاله به بیان انواع راههای جانمایی حد ضرر می‌پردازیم. جانمایی صحیح حد ضرر اولا احتمال بسته شدن پوزیشن معاملاتی شما را کاهش داده، ثانیا بیشترین سود ممکن را مشروط بر حداقل بودن ریسک معاملاتی نصیب شما خواهد نود.

 

جانمایی حد ضرر: روش کلی معامله‌گران برتر

 

پیش از هر پوزیشن ابتدا حد ضرر نوسانی محاسبه میگردد. سپس به جستجوی راهی می‌پردازند که بتوان حد ضرر را تا حد امکان و بسته به نمودار و الگو، به قیمت کنونی سهم نزدیک یا در مواردی از آن دور نمود. چنانچه محدوده حمایتی اندکی پایین‌تر از قیمت کنونی سهم مشاهده گردد، حد ضرر بدانجا منتقل خواهد شد. معمولا زمانی که قیمت سهم به زیر محدوده حمایتی نفوذ می‌نماید، به ارقام پایینتری ادامه مسیر خواهد داد. بنابراین بجای آنکه منتظر رسیدن قیمت به حد ضرر نوسانی بمانند، فورا معامله خود را پس از نفوذ قیمت به زیر حمایت، خواهند بست. همچنین گاهی این حد ضرر در زیر یک کف موضعی قیمت یا تراز اصلاح فیبوناچی قرار داده خواهد شد.

 

جانمایی حد ضرر: حد ضرر کف موضعی(مینور) قیمت

 

شکل فوق یک تکنیک معمول جانمایی حد ضرر را به تصویر می‌کشد. زمانی که قیمت تشکیل یک سقف جدید را می‌دهد، حد ضرر خود را به زیر کف ماقبل سقف جدید شکل‌کرفته منتقل نمایید.

برای مثال، نقطه A یک سقف موضعی و نقطه B یک کف موضعی (مینور) می‌باشد. فرض میکنیم که شما سهم را در نقطه D خریداری نموده‌اید. قیمت سهم پیش از اصلاح تا نقطه B، تا نقطه A رشد نموده و تشکیل یک سقف موضعی را داده است. لذا زمانی که قیمت سهم در نقطه C از سقف A بالاتر میرود، حد ضرر خود را به زیر نقطه B منتقل نمایید.

دلیل عملکرد این تکنیک، بدین خاطر می‌باشد که سقف‌ها و کف‌های موضعی بصورت محدوده‌های حمایت و مقاومت عمل می‌نمایند.

زمانی که قیمت سهم مجددا به سمت پایین بازمیگردد، عمدتا حد ضرر معاملات را در تراز سقف یا کف قبلی لمس می‌نماید.

 

جانمایی حد ضرر: حد ضرر نوسانی

 

چه اتفاقی می‌افتد چنانچه قیمت کنونی سهم ۱۵ و آخرین کف موضعی آن ۱۰ باشد؟ اگر قیمت سهم ریزش کردده و حد ضرر شما را لمس نماید، دچار زیان ۳۰ درصدی خواهید شد. این سناریو معمولا در فرارهای سریع قیمت و یا در سهم‌های با قیمت بسیار پایین که اندکی تغییر در قیمت، درصد تغییر بزرگی را رقم میزند، به کرات اتفاق می‌افتد. اینجا جاییست که بکارگیری حد ضرر نوسانی مثمر ثمر واقع خواهد شد.

این حد ضرر دارای روشهای مختلف محاسبه است که توسط افراد مختلفی مطرح گشته است. دو نمونه از بهترین‌ها روش پِری کافمن و روش توماس بولکوفسکی می‌باشد.

همانگونه که گفته شد این روش برای این است که حد ضرر معاملاتی بدلیل نوسانات معمول قیمت سهم فعال نگردد. لذا هرچقدر دامنه نوسانات معمول سهم بزرگتر باشد، این رقم نیز بزرگتر خواهد بود.

 

جانمایی حد ضرر: سایر مکان‌های حد ضرر

 

در شکل زیر مکانهای مناسبی جهت قرار دادن حد ضرر را مشاهده می‌نمایید.

 

جانمایی حد ضرر: گپ‌ها

 

شکل فوق دو مدل از حد ضررهای کلاسیک را نشان میدهد. تصویر سمت چپ گپ قیمتی را به تصویر کشیده است. توجه نمایید که چگونه قیمت پس از رسیدن به بالای گپ مجددا به ادامه حرکت صعودی خود بازگشته است. حد ضرر کمی پایینتر از قسمت زیرین گپ (نقطه B) قرار داده میشود. به این نکته نیز دقت نمایید که گپ‌ها در درصد دفعات کمی بعنوان مناطق حمایتی و مقاومتی عمل خواهند نمود.

 

جانمایی حد ضرر: نواحی تثبیت افقی

 

این نواحی نظیر آنچه که در شکل فوق نشان داده شده است، گره‌های کوچکی در تراکم قیمتی سهم بوده که غالبا دارای کف افقی و یا سقف افقی بوده یا دارای حرکت افقی قیمت در یک محدوده معین قیمت می‌باشند.

می‌توانید حد ضرر خود را اندکی زیر کف این نواحی نظیر آنچه در شکل مشاهده می‌نمایید، قرار دهید.

 

جانمایی حد ضرر: اعداد رُند

 

قیمت اکثرا در اعداد و ارقام رُند متوقف شده یا بازمیگردد. اعداد رُند اعداد ۱۰، ۱۵، ۲۰ و … هستند. معامله‌گران تازه‌کار، حد ضرر خود را رقم ۹.۹۳ قرار نمی‌دهند؛ بلکه در چنین زمانی عدد ۱۰ را بعنوان حد ضرر خود برمی‌گزینند.

 

جانمایی حد ضرر: الگوهای نموداری

 

راس مثلث‌های صعودی، نزولی و متقارن، معمولا بصورت مناطق حمایتی و مقاومتی عمل می‌نمایند. آنها نظیر کف بسیاری از الگوها، مکانهای مناسبی جهت قرار دادن حد ضرر می‌باشند. در اغلب موارد، قیمت سهم پیش از عبور از کف الگوی نموداری، بازخواهدگشت. برای مطالعه بیشتر رجوع شود به حد ضرر الگوهای نموداری.

 

جانمایی حد ضرر: اصلاحات فیبوناچی

 

اصلاحات ۳۸، ۵۰ و ۶۲ درصدی نسبت‌های فیبوناچی بعنوان حدود قابل قبول ضرر شناخته میشوند. به شکل زیر دقت نمایید.

رشد سهم از نقطه شروع حرکت سهم (A) تا پایان آن (B) را محاسبه کرده، اختلاف بدست آمده را در درصدهای ۳۸، ۵۰ و ۶۲ ضرب نموده و نتایج حاصله را از سقف B کسر می‌نماییم.

نکته مهم: مطالعاتی اخیرا توسط آقای توماس بولکوفسکی، از نویسندگان، تحلیلگران و معامله‌گران بزرگ دنیا که کتب آماری و الگوشناسی معتبری را عرضه نموده، صورت پذیرفته است. نتیجه بدست آمده بسیار عجیب می‌باشد. بدین صورت که هیچیک از درصدهای اصلاحی فیبوناچی، نسبت به سایر درصدهای مابین ۱ و ۹۹، دارای برتری نمی‌باشند. بدین معنا که احتمال اتمام موج اصلاحی در تمام درصدها تقریبا یکسان می‌باشد. لذا معامله بر اساس اعداد فیبوناچی و نیز استفاده از ترازهای فیبوناچی بعنوان حد ضرر هیچگونه مزیتی را نصیب معامله‌گر نمی‌نماید.

 

جانمایی حد ضرر: حد ضرر آسانسوری (متحرک)

 

برای بکارگیری این حد ضرر، روند می‌بایست روند پرقدرتی باشد. حال ممکن است شما در خلال روند پرقدرت وارد معامله شده و یا پس از معامله، روند پرقدرتی شکل گرفته باشد.

در روندهای پرقدرت، کف‌های بالاتری در هر کندل نسبت به کندل قبل ثبت گردیده و همپوشانی کمی بین کندل‌ها وجود خواهد داشت. این قاعده حداقل برای ۳ کندل می‌بایست اتفاق بیفتد. به شکل زیر توجه فرمایید.

پس از ثبت سومین کندل، حد ضرر خود را زیر کف کندل آخر قرار دهید. بدینصورت شما همواره یک کندل با سقف روند فاصله خواهید داشت. در صورت فعال شدن حد ضرر، می‌توان بدین نتیجه رسید که روند پرقدرت صعودی به پایان رسیده است. همانطور که در شکل مشاهده می‌کنید، پس از بسته شدن کندل سوم (A)، حد ضرر را اندکی پایین‌تر از کف آن (B) قرار میدهیم. دقت نمایید که هرگز این حد ضرر را برابر با کف کندل قرار ندهید. با شکل‌گیری کندل بعد با سقف بالاتر، حد ضرر به تراز D و با ادامه این فرآیند به تراز F منتقل می‌گردد. هرگز حد ضرر را به پایین منتقل ننمایید. این روند را تا جایی ادامه دهید که حد ضرر فعال گردد.

 

جانمایی حد ضرر: روش اِستَن واینستین

 

رجوع شود به حد ضرر واینستین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا