الگوهای مغلوب

Busted Patterns

 

الگوی نموداری مغلوب چیست؟

 

الگوی نموداری مغلوب الگوییست که بسته به مورد از بالا یا پایین شکسته شده، اما پیش از آنکه بیش از ۱۰ درصد در جهت شکست پیشروی نماید، بازگشته و از جهت دیگر الگو را می‌شکند. شکست دوم بدین معناست که قیمت در بالای بالاترین یا زیر پایینترین نقطه الگو بسته شود. ایده پشت این موضوع آنست که حرکت قیمت پس از شکسته شدن یک الگوی شکست خورده (مغلوب) اغلب قویتر از حرکت قیمت پس از شکست عادی الگو می‌باشد.

برای مثال پس از بررسی ۲۸۶ نمونه کف سه‌گانه مشخص شد که میانگین رشد قیمت پس از شکست آنها ۳۷ درصد می‌باشد. از این تعداد، ۱۴۵ مورد کمتر از ۱۰ درصد رشد را پس از شکست الگو تجربه کرده (جزو الگوهای مغلوب دسته‌بندی شده‌اند) و در جهت مخالف الگو را شکسته‌اند. میانگین حرکت قیمت پس از شکست الگو در جهت جدید، ۴۲ درصد بوده است.

چرا عملکرد بهتر میشود؟ پاسخ به این سوال تنها در حد حدس است. قطعا شنیده‌اید که بازار همواره تمایل دارد که اکثریت مردم را سردرگم نماید. اگر اکثریت انتظار رشد قیمت را داشته باشند، قیمت افت می‌نماید

فرض می‌کنیم یک کف سه‌گانه از پایین شکسته شده است. زمانی که افت قیمت ناچیز بوده و قیمت رشد می‌نماید، کنترل آن از دسترس خارج است و سریعا اوج خواهد گرفت.

متاسفانه مانند تمامی تکنیک‌های بازار، الگوهای مغلوب نیز خیلی عالی نبوده و آنها هم در بعضی معاملات شکست خواهند خورد.

 

عناصر الگوی مغلوب:

 

تمامی الگوهای مغلوب، این عناصر را دارا می‌باشند:

  • الگوی مربوطه طی رفتار طبیعی قیمت، در یک جهت شکسته میشود؛ یعنی بسته شدن قیمت در زیر کف الگو (برای شکست از پایین) یا بالای سقف الگو (برای شکست از بالا) یا بسته شدن آن خارج از خط روند (در الگوهایی نظیز مثلث متقارن).
  • قیمت در جهت شکست، بیش از ۱۰ درصد پیشروی نخواهد کرد.
  • جهت حرکت قیمت تغییر میکند.
  • قیمت در جهت دیگر، الگو را خواهد شکست. اگر جهت شکست پایین بوده باشد، آنگاه زمانی الگو بعنوان الگوی مغلوب شناخته میشود که قیمت در بالای بالاترین نقطه الگو بسته شود. برای شکست‌های رو به بالا، قیمت می‌بایست زیر پایین‌ترین نقطه الگو بسته شود.

 

الگوهای چندبار مغلوب:

 

یک الگو میتواند چندین بار شکست خورده و مغلوب روند قیمت گردد. برای مثال، قیمت از سمت پایین شکسته شده، سپس پس از اندکی پیشروی بازگشته و از جهت مخالف شکسته میشود. مجددا پس از اندکی پیشروی بازگشته و در جهت اولیه الگو را می‌شکند. در چنین زمانی به آن الگوی دوبار مغلوب گفته می‌شود. مجددا پیش از حرکت ۱۰ درصدی در جهت شکست، بازگشته و در جهت دیگر الگو را می‌شکند. این را سه‌بار مغلوب می‌نامند. این چرخه میتواند برای ماهها ادامه یابد.

در چند درصد اوقات این اتفاق می‌افتد؟ بررسی‌ها نشان داده که در ارتباط با کف‌های سه‌گانه، یک‌بار مغلوب در ۱۹ درصد مواقع، دوبار و سه‌بار مغلوب در ۱ درصد مواقع اتفاق می‌افتند. به سه بار یا بیشتر، همان سه‌بار مغلوب گفته میشود.

جهت بررسی جزئی الگوهای مغلوب می‌توانید به لینک‌های زیر رجوع نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا